Свет 25. ноември 2020. / 10:49

САД воведе санкции за три руски компании

САД воведе санкции за три руски компании

САД воведоа санкции против руските компании „Авијазапчаст“, ​​„Елекон“ и „Нилко груп“ поради наводно кршење на американските закони за неширење оружје во Иран, Северна Кореја и Сирија.

Стејт департментот на САД објави известување за тоа во федералниот регистар, пренесе ТАСС.

Одлуката за ограничувачки мерки стапи на сила на 6 ноември, а санкциите ќе важат две години, додека нивниот мандат може да се скрати или да се укинат со одлука на американскиот државен секретар.