Свет 04. декември 2020. / 15:09

Русија вакцинираше повеќе од седум илјади војници

Русија вакцинираше повеќе од седум илјади војници

Рускиот заменик министер за одбрана, Тимур Иванов, денеска изјави дека повеќе од 7.000 припадници на руската армија се вакцинирани против коронавирусот.

– Од почетокот на декември добивме 14.500 вакцини. Оваа количина е испратена до Северната флота и штабот на Министерството за одбрана на Руската Федерација. Од нив, вакцинирани се 7.175 припадници, објасни Иванов, пренесува ТАСС.

Според него, исполнети се сите услови за транспорт, бидејќи руската вакцина мора да се чува на температура од минус 18, а за тоа биле користени специјални контејнери и фрижидери.

– Во моментов вакцинираме повеќе од 1.500 наши припадници на ден, додаде рускиот заменик-министер за одбрана.