Свет 28. јануари 2020. / 15:13

Рохани ја нарече администрацијата на Трамп најлоша во историјата на САД

Рохани ја нарече администрацијата на Трамп најлоша во историјата на САД

Иранскиот претседател Хасан Рохани ја нарече актуелната американска администрација најлоша во историјата на САД.

Во обраќање на националната телевизија, Рохани рече дека претстојните парламентарни избори во Иран во февруари ќе имаат ефект врз регионалната и меѓународната политика.