Свет 04. јули 2018. / 17:34

Првиот човек во МВР се искапе во базенот на скапата запленета вила (ВИДЕО)

Првиот човек во МВР се искапе во базенот на скапата запленета вила (ВИДЕО)

Министерот Матео Салвини на прес конференција ги презентираше денеска своите приоритети во борбата против мафијата, за наеднаш да скокне во базенот на вилата во Тоскана , што ја конфискувала полицијата од еден мафијаш. Вилата била запленета од мафијашот во 2007 година по 24 години правна процедура , за потоа да биде претворена во луксузен хотел.

Партијата Лига на Салвини , која ги доби гласовите на ланските избори преку ветувањата за борба со организираниот криминал , годинава немаше ниту збор за ова ветување .

Затоа денеска Салвини високо на своите приоритети ја стави борбата против мафијата ,, Мораме овие господа да ги оставиме само во долна облека .”рече министерот од базенот.