Свет 01. јули 2018. / 21:03

Потрагата по исчезнатите деца и тренерот сеуште трае, се приклучија и нуркачи

Потрагата по исчезнатите деца и тренерот сеуште трае, се приклучија и нуркачи

Нуркачи и се придружија на Тајландската полиција, во потрага по 12 деца и фрдбалскиот тренер, кои исчезнаа во една од пештерите во Тајланд.

Нуркачите не успејаа да стигнат до просторот каде се верува дека се изгубени децатаи тренерот.

Изгубените деца се на возраст од 11 до 16 годиниа нивниот тренер има 25 години.

Тие влегле вопештерата обидувајќи се да се засолнат од дождот.