Свет 31. мај 2018. / 17:51

Полицијата во Њујорк запрепастена: Еве што пронајдоа во подрум

Полицијата во Њујорк запрепастена: Еве што пронајдоа во подрум

Полицијата во Њујорк не можела ниту да сонува што ќе пронајде во подрумот на една куќа.

Тие пронашле базен, а во базенот морски кучиња. Седум живи и три мртвиво само 15 метри долгиот базен.

Здружението за заштита на животни се сомневала дека сопственикот илегално ги затвора дивите животни, а после ова нивните сомнежи се потврдиле.

Морските кучиња се префрлени во аквариум во Лонг Ајленд, а вработените секојдневно известуваат за нивната состојба.