Свет 04. април 2020. / 21:15

Петгодишно дете во Велика Британија почина од корона вирус

Петгодишно дете во Велика Британија почина од корона вирус

Дете на возраст од пет години почина од корона вирус во Велика Британија – јави Би-Би-Си.

Според првите информации, детето немало претходни заболувања.

Ова е второ дете кое во Британија е жртва на вирусот Ковид-19.

Пред неколку дена во земјава од корона вирус умре и 13-годишно момче.