Свет 25. јули 2020. / 21:05

Осум затвореници осудени на смртна казна во Калифорнија, починале од корона вирус

Осум затвореници осудени на смртна казна во Калифорнија, починале од корона вирус

Осум затвореници осудени на смртна казна во еден од американските најозогласени затвори, Сан Квентин, починале од корона вирус

Во овој затвор, кој е најстариот во Калифорнија, заразени со вирусот се дури две третини од затворениците.

Позследната жртва на вирусот е 67-годишен затвореник.

Вкупно во затворот има 14 смртни случаи поврзани со коронавирус.

Смртна казна во овој затвор чекаат вкупно 717 луѓе.