Свет 04. септември 2019. / 22:51

Одбиен предлогот на Џонсон – нема избори на 15 октомври

Одбиен предлогот на Џонсон – нема избори на 15 октомври

Пред само неколку минути, британскиот Парламент со огромно мнозинство гласови го одби предлогот на премиерот Борис Џонсон за нови парламентарни избори на 15 октомври, а доколку победи на тие избори, Џонсон да ја извлече Британија од ЕУ на 31 октомври, со или без договор.

По ова гласање и пораз на Џонсон, неизвесно е што ќе биде следниот негов чекор, пишува Денешен.