Свет 01. март 2021. / 13:22

Нови мерки за туристите при влез во Турција

Нови мерки за туристите при влез во Турција

За влез во Турција туристите ќе мора да докажат дека се негативни на Ковид-19.

Патниците кои ќе пристигнат во Турција ќе мора да покажат нагативен ПЦР тест, не постарт од 72 часа.

Мерката ќе важи до 26 мај. Негативен ПЦР тест не е потребен за деца под шест години, како и за туристите кои само транзитираат низ Турцијa.