Свет 11. ноември 2020. / 13:20

Непреброени кутии „заборавени“ во Порторико: Трамп ги добива гласовите од три загубени држави

Непреброени кутии „заборавени“ во Порторико: Трамп ги добива гласовите од три загубени држави

Изборите во САД по се изгледа се далеку од готови.Како што најави тимот на Трамп можно е да ги добијат гласовите во три првично загубени држави.Тоа се Џорџија,Висконсин и Пенсилванија.

Згора на тоа 150 гласачки кутии кои не се пребројани се пронајдени во Порторико.

Претседателот на Државната изборна комисија на Порторико, Франциско Росадо Коломер, истакна дека пронајдените кутии биле „лошо организирани“ од трезорот.Засега не се знае колкава е бројката на ливичиња и за кого е даден гласот.