Свет 30. август 2020. / 09:38

Над 1.200 студенти во Алабама се заразиле со корона вирусот

Над 1.200 студенти во Алабама се заразиле со корона вирусот

Од почетокот на пандемијата на Ковид-19, повеќе од 1.200 студенти на Универзитетот во Алабама се заразени со корона вирусот.

Само од 25 август, Ковид-19 е дијагностициран кај 481 студент.

Учебната година почна на 19 август, потсетува Би-Би-СИ.