Свет 16. ноември 2020. / 10:54

Мерките во Германија покажуваат знаци на успех

Мерките во Германија покажуваат знаци на успех

Германскиот министер-претседател на Баварија, Маркус Содер, во понеделникот рече дека спроведените мерки за ограничување поврзани со коронавирусот почнуваат да го покажуваат првиот успех.

Сепак, Содер предупреди дека стапката на ширење сепак останува „премногу висока“.

Министерот за економија Питер Алтмаер вчера исто така даде коментари за ситуацијата, велејќи дека мерките може да останат на сила во текот на зимата.

Германија минатиот четврток достигна дневно рекордно ниво од 23.542 нови случаи со Ковид-19, но според вчерашното ажурирање, бројот падна на нешто повеќе од 14.000.