Свет 15. април 2018. / 12:24

Македонското знаме се вее во училиште во Уганда (ФОТО)

Македонското знаме се вее во училиште во Уганда (ФОТО)

Ова е училиштето во Њабелико, во западна Уганда. Благодарение на Бога, и дарежливоста на поединци и македонските цркви, обезбедуваме основно образование за околу триста дечиња во џунглата.

Целиот овој напор од самите луѓе тука е именуван „Македонско-Афричка Божествена Организација“, и згора на се, гордо го веат македонското знаме!

Само кога ќе ми текне дека тука во џунглата се вее македонското знаме, а во Македонија има цели општини каде што не може да се види македонско знаме, не знам што да речам…

(фејсбук статус на Филип Иванов)