Свет 30. декември 2020. / 21:41

Лукашенко не поднесува оставка, додека полицијата не му побара

Лукашенко не поднесува оставка, додека полицијата не му побара

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, рече дека нема да поднесе оставка се додека последниот полицаец од специјалните единици за сузбивање на немирите не го побараат тоа од него.

-Додека последниот полицаец од специјалната единица за контрола на немирите не ми рече да заминам, ќе стојам цврсто на ова тло, рамо до рамо со вас затоа што вие и јас немаме ништо друго освен оваа земја, рече Лукашенко за време на посетата на специјалната полициска единица во Минск.

Претходно, специјалната белоруска полициска единица за смирување на немирите му додели највисок орден на Лукашенко – црна беретка за „специјална служба“.

За возврат, претседателот им додели награди на претставниците на полицијата и армијата.