Свет 21. јуни 2018. / 14:09

Лав избегал од кафез во зоолошката градина

Лав избегал од кафез во зоолошката градина

Зоолошката градина во Брисел денеска била евакуирана откако лав побегнал од кафезот.

Никој од посетителите не бил повреден, но зоолошката градина по евакуацијата била затворена.

Во соопштението од зоолошката градина се посочува дека инцидентот се случил кога во моментот кога за среќа имало само неколкумина посетители.