Скопје 28. август 2020. / 16:44

Провалиле во скопската Зоолошка градина, но налетале на лавот Чака – кога ги апселе уште се треселе

Провалиле во скопската Зоолошка градина, но налетале на лавот Чака – кога ги апселе уште се треселе

Четири лица ноќеска околу 1.30 часот провалиле во скопската Зоолошка градина. Не е украдено ништо ниту е причинета материјална штета бидејќи чуварот во градината веднаш реагирал, а фатени се откако рикањето на белиот лав Чака ги открило каде се, објави САКАМДАКАЖАМ.МК.

Директорот на Зоолошка Ѓорѓи Галетановски за САКАМДАКАЖАМ.МК вели дека по пријавата на чуварот полицијата веднаш стасала во градината и ги уапсила провалниците.

„Лицата се прекачиле во градината преку оградата кај бараките на Град Скопје. Полицијата и чуварот ги пресретнале кај живеалиштето на белиот лав Чака, кој во моментот бил во надворешното живеалиште. Ги видел провалниците, се исправил на оградата и почнал силно да рика. Тоа било знак за полицијата полесно да ги најде, по што беа уапсени”, вели Галетановски.

Галетановски стигнал во Зоолошката кога полицијата ги спроведувала провалниците и вели дека биле уплашени и се треселе од реакцијата на лавот Чака.

Целиот текст на САКАМДАКАЖАМ.МК можете да го прочитате ТУКА.