Свет 14. мај 2018. / 15:18

Квим Тора избран за нов претседател на Каталонија

Квим Тора избран за нов претседател на Каталонија

Каталонскиот парламент го избра Квим Тора за претседател, со што спречи нови избори во Каталонија, јавува Ројтерс.

Тора беше избран со 66 гласови за, додека 65 пратеници гласаа против.

Тој за претседател беше предложен од страна на поранешниот лидер на Каталонија, Карлес Пучдемон.