Свет 26. март 2020. / 10:37

Германија: За еден ден бројот на заразени со коронавирус се зголеми за речиси 5000 лица

Германија: За еден ден бројот на заразени со коронавирус се зголеми за речиси 5000 лица

Бројот на потврдени случаи на зараза со Ковид-19 во Германија се зголеми на 36.508. Од заразата досега починаа 198 луѓе, соопшти здравствениот Инситут Роберт Кох.

Бројот на новозаразени е зголемен за 4.994 во изминатите 24 часа. Смртните случаи се 50 во изминатото деноноќие.