Свет 26. март 2020. / 09:32

Франција ги повлекува војниците од Ирак поради коронавирусот

Франција ги повлекува војниците од Ирак поради коронавирусот

Франција ќе ги повлече своите војници, кои се стационирани во Ирак поради пандемијата со новиот коронавирус, сооопшти Министерството за одбрана.

Во соопштението се наведува дека ќе продолжат воздушните операции против Исламска држава.