Свет 06. јануари 2021. / 23:58

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Сцени од насилниот ден во Капитол

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Сцени од насилниот ден во Капитол

Голем број на демонстранти кои се залагаа за актуелниот претседател Доналд Трамп ја минаа полицијата која се обидуваше да ги спречи да влезат во зградата, додека сенаторите дебатираа за заверување на победата на претседателските избори на Џо Бајден.

фото: Вашингтон пост
фото: Вашингтон пост
фото: Вашингтон пост
фото: Вашингтон пост
фото: Вашингтон пост
фото: Вашингтон пост
фото: Вашингтон пост
фото: Вашингтон пост
фото: Вашингтон пост
фото: Вашингтон пост
фото: Вашингтон пост