Свет 12. август 2018. / 21:45

Египетските сили убија 12 исламисти

Египетските сили убија 12 исламисти

Египетските безбедносни сили убија 12 исламисти во повеќе акции на северниот дел на Синај.

Тоа е најновата операција во низната на активности кои се преземаат за да се сузбие бранот на исламисличкото насилство во таа област.

По најјновите акции, бројот на убиени исламисти во таа област порасна на 325 од февруари оваа година, пренесува Ројтерс.

Истовремено, во акцијата загинаа 35 припадници на војската.