Свет 04. април 2020. / 22:15

Бремената свршеница на Борис Џонсон има симптоми на корона вирус

Бремената свршеница на Борис Џонсон има симптоми на корона вирус

Бремената свршеница на британскиот премиер Борис Џонсон, Кери Симондс, имала симптоми на корона вирусот и изминатите седум дена ги поминала во самоизолација, но сè уште не се тестирала.

Последната недела ја поминав во кревет со главните симптоми на корона вирусот. Не беше потребно да се тестирам. После седум дена, се чувствувам посилно, закрепнувам – напиша Симондс на Твитер.

Британскиот премиер Борис Џонсон имаше позитивен тест и е во самоизолација, одвоен од неговата свршеница. Иако се чувствува подобро, како што и самиот порача во видео порака, ќе остане во карантин затоа што сè уште има температура, што е еден од главните симптоми на вирусот Ковид 19.