Свет 13. март 2020. / 12:54

Берлин постепено ќе ги затвора градинките и училиштата

Берлин постепено ќе ги затвора градинките и училиштата

Градското раководство на Берлин донесе одлука од следната недела да почне со постепено затворање на училиштата и градинките со цел да се намали ширењето на корона вирус.

Истовремено, од понеделник, и јавниот превоз ќе биде сведен на неопходниот минимум, соопшти градоначалникот Михаил Мулер.

Затворањето на воспитно-образовните установи ќе почне в понеделник, со суспендирање на наставата во средните училишта.

До вчера попладне, во Берлин беа потврдени 158 случаи на вирусот Ковид-19.