Свет 11. јануари 2021. / 18:13

Бајден назначи нов директор на ЦИА

Бајден назначи нов директор на ЦИА

Новитот американски претседател Џо Бајден ќе го назначи поранешниот дипломат од кариера, Вилијам Бернс, за директор на Централната разузнавачка агенција (ЦИА).

Бернс, поранешен заменик државен секретар на САД, кој 33 години работел како дипломат од кариера, во моментов е претседател на Фондацијата „Карнеги“ за меѓународен мир.