Свет 23. декември 2019. / 17:09

Анархисти упаднаа во грчкиот Конзулат во Берлин

Анархисти упаднаа во грчкиот Конзулат во Берлин

Во знак на протест на политиката на грчката влада да ги празни објектите што се под опсада во Атина, мала група анархисти, според грчките медиуми, денеска упаднале во Конзулатот на Грција во Берлин, јави дописничката на МИА од Атина.

Анархистите закачиле пано на објектот, а фрлиле и летоци.