Свет 14. август 2019. / 10:14

Аеродромот во Хонгконг повторно работи, протестите продолжуваат

Аеродромот во Хонгконг повторно работи, протестите продолжуваат

Два дена по проблемите во редовниот авионски сообраќај, поради антивладините протести на терминалите, на аеродромот во Хонгконг, повторно е воспоставен редовниот авионски сообраќај.

Од раководството на аеродромот соопштија дека добиле дозвола на демонстрантите привремено да им го забранат влезот на одредени подрачја од аеродромот.

Повеќе од 30 демонстранти и понатаму се во делот од аердоромот за заминување, ден по масовните протести и насилства поради кои беа откажани повеќе од 100 летови.

Во соопштението од раководството се наведува дека еден дел од аеродромот е наменет за демонстрации, но и дека нема да биде дозволено да се протестира надвор од тој дел во другите делови од аеродромот, пренесе АП.