Скопје 10. октомври 2018. / 14:47

Златко Марин: Стопирана изградбата на висококатницата до Мајчин Дом

Златко Марин: Стопирана изградбата на висококатницата до Мајчин Дом

Градоначалникот на Општина Аеродром Златко Марин денеска на прес-конференција информира дека е стопирана изградбата на зградата пред Мајчин дом поради неправилности во градилиштето. Забраната важи 15 дена.

Тој информира дека инспекторот денеска излегол на терен и направил записник и го изготвил решението.

– Градбата е стопирана, влегуваме во барање решение низ дискусија. Ги преземав сите можни мерки и напори, со сите засегнати страни да најдеме начин трајно да го заштитиме плацот пред Мајчин дом. Преземам иницијатива за решавање на проблемот, во разговори со граѓаните, со инвеститорот и со град Скопје, рече Марин.

Тој изрази надеж дека во најбрз можен рок ќе се дојде до решение со инвеститорот.

Најави дека в петок е закажана вонредна седица на Советот на Општина Аеродром и ги повика претставниците на граѓанските здруженија и сите засегнати граѓани да присуствуваат и да бидат дел од процесот на барање решение.