Скопје 01. октомври 2019. / 14:09

Жичарницата на Водно од денес ќе работи еден час помалку

Жичарницата на Водно од денес ќе работи еден час помалку

Работното време на жичарницата Милениумски крст од денеска ќе биде за еден час пократко, односно од 10 до 18 часот, при што последното возење од доле нагоре е во 17:30 часот, односно во 17:45 часот од горе надоле, информира ЈСП.

Оттаму посочуваат дека согласно утврдениот возен ред, работното време од 10 до 18 часот важи до 1 ноември.

Жичарницата на Средно Водно работи секој ден освен во понеделник и секој последен вторник во месецот, кога се врши редовен технички преглед на објектот.