Скопје 21. март 2020. / 13:57

(ВИДЕО) Се дезинфицира Парк-шумата Водно и Градски парк

(ВИДЕО) Се дезинфицира Парк-шумата Водно и Градски парк

Екипини на Дирекцијата за заштита и спасување се на терен. Се дезинфицира парк-шумата Водно на локациите Марково Крувче, Средно Водно и Милениумски крст.

Со пумпи со дезинфекционо средство се прскаат клупи, павиљони, дрвени мостови, реквизити и справи за вежбање. Акцијата се спроведува и во Градскиот парк -Скопје.