Скопје 06. March 2019. / 10:36

Утре неколку скопски општини ќе останат без струја

Утре неколку скопски општини ќе останат без струја

Од ЕВН Македонија АД, добиено е известување дека на ден 07.03.2019 година  (четврток) без електрична енергија ќе останат:

– во период од 09.00 до 10.00 часот корисниците од цела општина Зелениково ( селата Ново Село, Пакошево, Гумалево, Тисовица, Градовци, Добрино, Дејковец, Вражале, Орешани, Таор, викенд населба Јане Сандански ( општина Зелениково ), како и корисниците од селата Студеничани и Морани ( општина Студеничани ) и дел од село Драчево. (општина Кисела Вода)

– во периодот од 09.00 до 15.00 часот, корисниците од улиците 1, 2, 3, 4, 5, 6 и 7 во село Батинци. (општина Студеничани), како и корисниците од село Крушопек. (општина Сарај)

– во период од 09.00 до 16.00 часот, корисниците од селата Орешани и Таор, викенд населба Јане Сандански, објектите на Хајтек и Бујото во Орешани, како и објектот на млекара Маско. (општина Зелениково)

– во период од 11.00 до 13.15 часот, корисниците од селата Смиљковци, Раштак, Црешево, Виниче, Страчинци, Булачани, Радишани, Љуботенски Пат, објектот на млин Чарли, како и дел од корисниците од Бутел. (општини Гази Баба и Бутел)