Скопје 14. March 2019. / 10:58

Утре без струја поголем дел од Скопје

Утре без струја поголем дел од Скопје

Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека утре поради технички зафати во дистрибутивната електро-мрежа во Град Скопје, без електрична енергија ќе останат:

Во периодот од 09:00 до 15:00 часот корисниците на дел од с. Батинци. (Општина Студеничани)

Во периодот од 09:00 до 11:00 часот корисниците на дел од ул. Драчевска како и дел од ул. Речиште. (Општина Кисела Вода)

Во периодот од 09:00 до 12:00 часот корисниците на ул. Пандил Шишков бр. 3. (Општина Аеродром)

Во периодот од 09:00 до 10:30 часот корисниците од с. Орешани, с. Таор, викенд населба Јане Сандански, Хајтек и Бујото Орешани, млекара Маско и сите стопански и нестопански објекти во тој потег, цела општина Зелениково со сите села кои припаѓаат на општина Зелениково (Ново Село, Пакошево, Гумалево, Тисовица, Градовци, Добрино, Дејковец, Вражале, Орешани, Таор како и викенд населбата Јане Сандански). (Општина Зелениково)

Во периодот од 09:00 до 10:30 часот корисниците на селата Студеничани и Морани, дел од с. Драчево кај Типо и Тулана, Бурдем пластик, фабрика Фруктал, Хајтек и Бујото како и млекарата Маско. (Општина Студеничани)“