Скопје 08. август 2020. / 14:49

Сопственикот на дивоградбата во „Мавровка“е лице од Арачиново

Сопственикот на дивоградбата во „Мавровка“е лице од Арачиново

Министерството за внатрешни работи има основани сомневања кој е можниот градител на дивоградбата пред ТЦ „Мавровка“. Од МВР испратиле известување до Основното јавно обвинителство во кое ги известуваат што сѐ презеле до сега во врска со овој случај и соодветните докази кои ги прибавиле и упатувале на тоа кој може да ја го гради објектот.

Според сознанијата до кој дојде редакцијата Охридскај, сопственик и инвеститор на спорната дивиоградба во комплексот „Мавровка“ е лице од Арачиново , кој бил и претходен сопственик на кафулето ,кое изгоре во мистериозниот пожар.

Како што дознава редакцијата Охридскај и во Општина Чаир за цело време добро им бил познат инвеститорот, а и фирмата која изведувала градежни зафати, уште од денот на започнување на градење спротивно на законите.