Скопје 21. март 2020. / 20:35

Со авионско фрлање 35.000 литри вода се гаснеше пожарот над Марков Манастир

Со авионско фрлање 35.000 литри вода се гаснеше пожарот над Марков Манастир

Авионите на Дирекцијата за заштита и спасување денеска авионски исфрлија 35.000 литри вода за да помогнат во гаснењето на пожарот во село Осинчани над Марков Манастир.

Пожарот зафати нискостеблеста шума, а водата беше исфрлена во 14 налети.