Скопје 26. јануари 2021. / 10:06

Шилегов најави трет зелен покрив на „Мавровка“

Шилегов најави трет зелен покрив на „Мавровка“

Еве како изгледа напуштениот и неуреден простор на Мавровка што набрзо ќе биде трет и најголем зелен покрив во Скопје, најави предмалку градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов.

Тој за денеска има закажано и прес-конференција токму таму, заедно со градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу.

Во претходниот период, започна изградбата на зелениот покрив на Домот на градежници, а лани беше завршен и зелениот покрив на ГТЦ.

Со ваквите зелени покриви, се намалалува температурата на воздухот околу овие објекти, а секако, воздухот станува почист.