Скопје 10. октомври 2019. / 21:47

Шилегов: Ќе се демонтира времениот објект на кровот на ГТЦ

Шилегов: Ќе се демонтира времениот објект на кровот на ГТЦ

Град Скопје денес донесе одлука за демонтажа на времениот објект на кровот на ГТЦ.

Тоа подразбира демонтажа на изѕиданите sидови од сипорекс блокови, демонтажа на кровниот покрив и демонтажа на челичната конструкција над подот, соопшти градоначалникот на Скопје ,Шилегов на социјалните мрежи..

По реакциите на граѓаните најпрвo беше донесена одлука за стопирање со работите на времениот објект, а од утре и официјално започнуваме со демонтажа на објектот, а на неговото место ќе биде посадена трева со ниско украсни цветни аранжмани, во согласност со постојниот проект за зелен покрив на ГТЦ, пишува Шилегов.