Скопје 28. јуни 2019. / 15:29

Шилегов: Јас сум познат како човек кој сака да провоцира

Шилегов: Јас сум познат како човек кој сака да провоцира

Јас сум познат како човек кој сака да провицира, објаснува скопскиот градоначалник Петре Шилегов.

Кој најави дека како политичар ќе продолжи да спроведува герила-акции, како онаа вчерашната, кога се претстави во улога на сообраќаец и воспоставуваше ред на „Љубљанска“, слика, која побуди различни реакции во јавноста.

Освен тоа што го повика МВР да си ја врши својата задача, вети дека ќевлезе и во бескомпромисна борба со непрописно паркираните таксисти.

Сепак, координирано или не, она што вчера го започна Шилегов, денеска го продолжија сообраќајните полицајци, кои ажурно казнуваа и опоменуваа несовесни возачи.

Инаку градските власти замолија Скопјани летово да бидат трпеливи, бидејќи ќе се реконструираат десетина фреквентни улици и булевари, а градежни зафати утринава започнаа на улицата „Ѓорче Петров“.