Скопје 14. октомври 2020. / 10:22

Шилегов: До крајот на другата недела, галиите ќе бидат отстранети

Шилегов: До крајот на другата недела, галиите ќе бидат отстранети

Во гостување на ТВ24, градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов изјави дека нема никаква пречка галиите да бидат отстранети до крајот на другата недела.

Да бидеме порадикални за Скопје 2014-та, ние имаме ингеренции само за галиите и неколку други споменици. До крајот на другата недела нема да има пречка да се отстранат, се надевам. Да дојдеме до фаза да се тргнат, овие ќе бидат отстранети, целосна градежна конструкција. Градот нема да даде согласност за градење на „шпански скали“, невидена глупост е дека тревникот меѓу плоштад и ГТЦ чинел пола милион евра, тоа беше спин на опозицијата. Очигледно обид да се девастира нешто што е направено квалитетно. Се што е зелено треба да е зелено и скали да одат накај фонтаната. Треба човек да не е здрав за да прифати вакво нешто – рече градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов во Студио 10 на ТВ24.