Скопје 12. јануари 2021. / 09:16

Повторно се гради кај урнатата дивоградба кај ТЦ Мавровка: Се поставува лесна конструкција

Повторно се гради кај урнатата дивоградба кај ТЦ Мавровка: Се поставува лесна конструкција

Четири месеци по уривањето на дивоградбата на местото каде беше кафулето „Фонтана“ во ТЦ Мавровка, повторно „никнаа“ столбови. Но, разликата сега е што тие не се армирано-бетонски, туку наликуваат на метални профили.

Од Општина Чаир за „360 степени“ велат дека сопственикот има право, согласно првично поднесениот проект, на просторот да постави лесна конструкција.

„Согласно законот за градење, согласно проектот, сопственикот има дозвола да гo врати објектот во првобитната состојба. Нема бетон, столбовите не се бетонски, тоа е лесна конструкција“, велат од Општината.

Повеќе на „360 степени“.