Скопје 17. јуни 2020. / 12:14

Почна акцијата за подмирување на заостанати долгови кон „Водовод“ на рати и без камата

Почна акцијата за подмирување на заостанати долгови кон „Водовод“ на рати и без камата

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека почна акцијата за наплата на заостанатите долгови на рати без камата за задоцнето плаќање.

Оваа акцијата за наплата на долговите на рати без камата за физички и правни лица е со определен временски рок, од денеска до 31 јули. По истекот на овој период одлуката преставува да важи.

Во просториите на ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје процесот се одвива непречено и притоа се почитуваат сите протоколи за влез, со цел заштита од ширењето на коронавирусот. Сите корисници кои доаѓаат во просториите на претпријатието го одржуваат редот на чекање за влез, притоа почитувајќи го определеното растојание. При влез, задолжително е носење заштитна маска, а пред влез на секој клиент му се мери телесната температура. При влегување и излегување од просториите на претпријатието задолжителна е и дезинфекција на рацете. Бројот на корисници кои влегуваат во просториите на претпријатието е ограничен, согласно одредените протоколи за заштита – велат од ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје.

Оттаму додаваат дека секојдневно се врши  дезинфекција на просторот.