Скопје 08. ноември 2019. / 21:30

Општина Чаир се збратимува со американскиот град Стаунтон

Општина Чаир се збратимува со американскиот град Стаунтон

Градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу објави дека општината се збратимува со американскиот град Стаунтон во државата Вирџинија.

На посебна седница на Собранието на Стаунтон организирана во чест на посетата на градоначалникот Ганиу, усвоена е резолуција за официјално почнување на соработката на двете општини.

– Делегацијата која ја предводеше градоначалникот на Општина Чаир го одбра градот Стаунтон бидејќи тоа е родното место на претседателот Вудро Вилсон, еден од најзначајните личности на американската политика кој се бореше за правата на помалите држави на Балканот – се вели во соопштението од општина Чаир.

Оттаму информираат дека делегација на Стаунтон на 21 овој месец ќе ја посети општина Чаир и ќе биде поставена статуа на претседателот Вилсон во знак на благодарност и почит кон неговата личност и дело.

Komuna e Çairit binjakëzohet me Qytetin Staunton të SHBA-ve

Nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës ndaj me ju lajmin e…

Posted by Visar Ganiu – Faqja zyrtare on Петок, 08 ноември 2019