Скопје 28. август 2020. / 09:00

Од понеделник ќе се прска против комарци од земја

Од понеделник ќе се прска против комарци од земја
Градот Скопје ги извести граѓаните дека терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје против возрасни форми на комарци ќе почне на 31.08.2020 година (понеделник) и ќе заврши најдоцна до 04.09.2020 година (петок), а ќе се врши во периодот од 9 до 3 часот, наредниот ден.
Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, прскањето ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.
Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите, соопштија од Град Скопје.

ОД ПОНЕДЕЛНИК ПРОТИВ КОМАРЦИ ЌЕ СЕ ПРСКА ОД ЗЕМЈА

Градот Скопје ги известува граѓаните дека терестричната дезинсекција…

Posted by Град Скопје on Thursday, August 27, 2020