Скопје 16. април 2018. / 12:23

Нема веќе секс за без пари: Започна нaплатата на паркинг на Водно

Нема веќе секс за без пари: Започна нaплатата на паркинг на Водно

Овој викенд започна новиот систем на паркирање во А0 зоната на средно Водно при што еден час возачите ќе ги чини 100 денари, а секој нареден по 50 денари. За граѓаните кои не доаѓаат со сопствено возило и натаму е понуден бесплатен автобуски презов со специјализирани линии на ЈСП кои проаѓаат и низ централното градско подрачје.

Од страна на сообраќајна полиција за непрописно паркирање беа казнети вкупно 4 физички лица. Град Скопје деновиве го уреди паркингот на Водно и постави заштитни банкини и столпчиња за да се оневозможи паркирање на самиот пат“ посочија од град Скопје.