Скопје 19. ноември 2020. / 14:45

Нелоски: Пожарникарите се изборија за она што им следува по закон, но треба да добијат и повеќе

Нелоски: Пожарникарите се изборија за она што им следува по закон, но треба да добијат и повеќе

Поранешниот претседател на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ и моментален претседател на Градскиот комитет во Скопје, Владимир Нелоски, на својот Фејсбук профил упати честитка до пожарникарите за нивната упорност за добивање на она што законски им следува и се заложи наредната локална власт на Град Скопје која ќе биде од коалицијата „Обнова на Македонија“, да ги покачи нивните плати за 50%.

– Честитки до пожарникарите за изборената победа, уште еден доказ дека доколку се борите за нешто со сиот свој капацитет, чесно и со искрени намери секогаш ќе успеете да победите! 👨‍🚒👩‍🚒Тие се изборија за она што по закон им следува што сепак не е доволно за таква благодарна професија, токму затоа следниот Градоначалник на Град Скопје од коалицијата за “Обнова на Македонија” ќе им ги зголеми платите за 5️⃣0️⃣% на овие тивки херои кој секој ден се изложени на опасност!!!
Кога сме кај пожарникарите до каде се Петре ветените противпожарни станици во Драчево и Бутел❓⁉️
До каде е ветеното подобрување на условите за работа❓
🚒

 

Честитки до пожарникарите за изборената победа, уште еден доказ дека доколку се борите за нешто со сиот свој капацитет,…

Posted by Владимир Нелоски on Thursday, November 19, 2020