Скопје 04. јуни 2020. / 00:40

Курто Дудуш на сред пандемија дели канти без заштита

Курто Дудуш на сред пандемија дели канти без заштита

За градоначалникот на Шуто Оризари, Курто Дудуш, очигледно нема епидемија ниту, пак, мерки за заштита од ширењето на корона вирусот.

Во моменти кога во Македонија има и по стотина новозаболени, како и одлука за тридневен полициск час, Дудуш одлучи на граѓаните да им дели канти за ѓубре.

Притоа, практично никој не носи заштитна маска, а граѓаните и градоначалникот се збиени десетици на многу мал простор.