Скопје 21. април 2020. / 08:41

ЈСП од денеска ќе вози во две смени, четири часа претпладне и три попладне

ЈСП од денеска ќе вози во две смени, четири часа претпладне и три попладне

Автобусите на ЈСП Скопје и приватните превозници од денеска продолжуваат да сообраќаат во две смени,  од 5 до 9 часот и од 13 до 16 часот.

Како што соопштуваат од ЈСП, автобусите ќе возат по саботен возен ред, со исклучок на линиите 9, 19, 20 и 23 часот кои ќе сообраќаат по редуциран делничен возен ред.

Согласно саботниот возен ред, линијата почнува да сообраќа од 6.40 часот па се реализираат сите термини до наведениот последен пред 9 часот односно, 7.02, 7.46, 8.08 (последен наведен термин пред 9 часот), па 12.32 (прв наведен термин од 13 часот), 13.38, 14 ч и 14.22 (последен наведен термин пред 16).

Билетарниците во Аеродром, Ѓорче Петров, Драчево, Маџари, Бутел, билетарницата на Зелен пазар и таа во Автокоманда, кај Дирекцијата на ЈСП Скопје ќе работат од 7.30 до 14 часот.

Центрите за персонализација се отворени од 7.30 до 14 часот во Карпош 2, на Бит пазар и центарот на Транспортен центар. Услугите на ЈСП Скопје може да се купат и во над сто маркети и трафики кои се дел од секундарната продажна мрежа (прегледот на локации е достапен на фејсбук страната на ЈСП Скопје) чие работно време зависи од одлуката на сопствениците на субјектите.

Новиот, изменет режим на функционирање на јавниот превоз и работното време на билетарниците и центрите за персонализација, ќе важи во наредниот период, сѐ до новите препораки на надлежните институции, наведуваат од ЈСП.  

Tермините на поаѓање може да се види на веб страницата на ЈСП Скопје.