Скопје 20. февруари 2021. / 19:00

Илјадници скопјани се потпишаа против фалсификат пописот на Заев

Илјадници скопјани се потпишаа против фалсификат пописот на Заев

Илјадници скопјани денеска се потпишаа против фалсификат попис на Заев, масовно од сите скопски општини граѓани излегоа и кажаа НЕ за попис по терк на СДСМ.

Пописот е статистичка операција, и како таков тој треба да биде по методологија и процес кој ќе прикаже реални резултати, а не насилен и на база на коалициски договор.

По денешниот масовен одзив на граѓаните против пописот, Заев треба веднаш да се повлече од идејата за попис во април.

Попис, да, но електронски и според методолигија, која ќе даде реалнии резултати и слика за институциите и системот.