Скопје 01. декември 2019. / 12:15

Град Скопје постави мерна станица за воздух на плоштадот ВМРО

Град Скопје постави мерна станица за воздух на плоштадот ВМРО

Град Скопје постави мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот на плоштадот ВМРО во центарот на градот.

– Чистиот воздух и чистата животна средина немаат алтернатива, порача преку фејсбук скопскиот градоначалник Петре Шилегов.