Скопје 11. јануари 2021. / 19:29

(ФОТО) Вардар пред прелевање кај Аеродром и Острово

(ФОТО) Вардар пред прелевање кај Аеродром и Острово

Од попладнево се заканува реката Вардар да се излее кај скопските населби Аеродром и Острово. Со тоа, загрозени од поплавување се велосипедските патеки и пешачката патека.

Според „Вечер“, остануваат само уште десет сантиметри до целосно излевање на реката.