Скопје 25. април 2019. / 12:59

(ФОТО) Се демонтираат канделабрите од Скопје 2014

(ФОТО) Се демонтираат канделабрите од Скопје 2014

Корисник на социјалните мрежи објави фотографија на која се гледаат возила со натоварени канделабри за кои се тврди дека се демонтирани од центарот во Скопје.

Корисникот тврд дека станува збор за демонтирани елементи, односно јавни канделабри кои беа поставени во проектот Скопје 2014.

Коментарите на граѓаните се чудење за ваквиот однос на актуелната власт спрема урбана опрема за улично осветлување.

Некои од коментарите се: Не можат по коњот (на Александар Македонски) удрија по канделабрите.